Felkérés Regionális Prima díj jelölésre

Tisztelt Címzett!

Kedves Ajánlónk!

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének támogatásával 2003-ban alapította. Célja a magyar értelmiség szellemi eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Prima Primissima Díj rangját e hitelességre törekvés mellett azon díjazottak személye emeli még magasabbra, akik az elmúlt egy évtizedben a legjobbakká váltak a jók között. Az elismerés társadalomformálásban betöltött szerepe ma fontosabb, mint valaha, hiszen felgyorsult világunkban az értékválasztási lehetőségek tömegével küzdve nehéz biztos pontot találni. Hisszük, hogy díjazottjaink valódi példaképek – küldetésünk pedig továbbra is az, hogy ezután is megtaláljuk azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet.

 

A Regionális Prima Díjátadókon összesen tíz kategóriában fogadunk be jelöléseket (ez megegyezik a mindenkori Prima Primissima kategóriáival):

1. Magyar irodalom

2. Magyar színház-, film- és táncművészet

3. Magyar képző- és iparművészet

4. Magyar tudomány

5. Magyar oktatás és köznevelés

6. Magyar építészet

7. Magyar ismeretterjesztés és média

8. Magyar sport

9. Magyar népművészet és közművelődés

10. Magyar zeneművészet

 

A javaslatok összegzését követően bíráló bizottság tesz javaslatot a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete elnökségének, akik a Prima Primissima Alapítvánnyal közösen hozzák meg a döntést a díjazottakról.

A tét nem kevés, mert a Díjazott 6 fő személyenként nettó 1 millió forint pénzjutalomban részesül.

Megtisztelő lenne számunkra, ha a tehetségek megismerésében és e nívós díjra való jelölésben Ön (Önök) is segítségünkre lenne (lennének), ezért amennyiben ismer olyan Budapesten és Pest megyében élő, kiemelkedő eredményeket elért magánszemélyt/alkotóközösségeket, akit/akiket jelölésre érdemesnek tart és a fent megnevezett kategóriák valamelyikében jeleskedik, kérjük, hogy a titkarsag@vosz-bpmrsz.hu email címre, vagy a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete, 1033 Budapest, Szentendrei út 95. III. épület, 1. emelet postai címre, vagy az alábbi linken csatolt Jelölő lapot kitöltve küldje meg számunkra legkésőbb 2023. szeptember 15.-ig.

Az eddigi díjazottainkról a www.primaprimissima.hu, valamint a www.vosz-bpmrsz.hu honlapokon tájékozódhat.

Amennyiben a jelöléssel kapcsolatban kérdése, kérése lenne, kérem keresse kollégáimat a titkarsag@vosz-bpmrsz.hu elérhetőségen, készséggel állnak rendelkezésére.

A jelölési folyamat a magyar szellemi értékek megőrzése és további fejlesztése szempontjából kimagasló jelentőségű, hiszen a jelölti kör minősége határozza majd meg a későbbi díjazottakét is!

Legyen részese a tehetségek kiválasztásának! 

 

Tisztelettel,

Marosi László

elnök

VOSZ BPMRSZ

 

Regionális Prima Jelölőlap 2023

 

Meghívó: VOSZ Vállalkozó Start II. Program, az induló vállalkozásokért /2023.07.26./

Vállalkozó Start II. Program, az induló vállalkozásokért

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete meghívja Önt a „Vállalkozó Start II.” pályázattal kapcsolatos szakmai rendezvényére

Időpont: 2023. július 26. (szerda) 9.30 – 11:30

Helyszín: VOSZ székház, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53, I. emelet

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete elhivatott abban, hogy:

 • egyrészt a vállalkozóvá válást kívánja támogatni, illetve a nemrég alakult vállalkozásoknak kívánnak segíteni hatékonyabban bekapcsolódni a vállalkozói ökoszisztémába,
 • másrészt olyan szakmai platformot kíván teremteni a vállalkozó nők számára (akár önállóan dolgoznak a vállalkozásaikban vagy társas vállalkozások tagjaiként együtt a férfiakkal), amely lehetőségeket biztosít a vállalkozásaik sikeres működéséhez,
 • harmadrészt aktívan hozzá kíván járulni a magyar startup ökoszisztéma fejlesztéséhez, ezzel is növelve a startupok, valamint az üzleti innovációban aktív vállalkozások láthatóságát.

Ezen célok mentén a Szervezet egy szakmai rendezvényt szervez, elsőként most a vállalkozóvá válás támogatására.

Ennek aktualitását az adja, hogy 2023. augusztus 1-től elindul az OFA Nonprofit Kft. vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázata az induló egyéni, illetve mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozások kezdeti költségeinek fedezése, komplex szolgáltatással történő támogatása, versenyképességük növelése érdekében. A Vállalkozó Start II. Programba azon 18-64 év közötti magyar állampolgárok jelentkezhetnek, akik piacképes üzleti ötlettel rendelkeznek, Magyarország területén új vállalkozás indításával önfoglalkoztatóvá kívánnak válni, a működés első évében támogatásra van szükségük, és vállalják, hogy fenntartható vállalkozást hoznak létre. A rendezvényen megismerkedhetnek további részletekkel, korábbi pályázatok tapasztalataival.

Program:

9:30 – 10:00 Regisztráció

10:00 – 10:10 Köszöntők

• Marosi László – a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének elnöke

• Szalai Piroska – a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete Kezdő, Női, Startup programokért felelős elnökségi megbízottja

       10:10 – 10:30 Bevezető előadás:

• Állami szerepvállalás a vállalkozóvá, önfoglalkoztatóvá válásban – Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára

       10:30 – 11:15 OFA programbemutató:

• Vállalkozó Start II. Program, az induló vállalkozásokért – Garami Erika, OFA Nonprofit Kft programkoordinátora

       11:15 – 11:30 a VOSZ BPVRSZ Kezdő, Női, Startup elképzelések, programok bemutatkozása

       11:30 -12:30 kötetlen beszélgetés

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tudnak megtenni: https://forms.gle/iQ9zKUsT2QTj6dU87

Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet kommunikációs, reklám, és dokumentációs célokra is felhasználhatunk!

Budapest, 2023. július 17.

                                                                                                                   Tisztelettel:

                                                                                                                    Marosi László

                                                                                                                    BPVRSZ elnök

Felhívás Regionális Prima és Év Vállalkozója jelölésre

Tisztelt Partnereink!

Hagyományainknak megfelelően, az idei évben is meghirdetésre kerülnek a Regionális Prima Díjak, az Év Vállalkozója, illetve a Vármegyei és Regionális Év Vállalkozója díjak pályázatai.

A Regionális Prima Díjátadók társadalomformálásban betöltött szerepe ma fontosabb, mint valaha, hiszen felgyorsult világunkban az értékválasztási lehetőségek tömegével küzdve nehéz biztos pontot találni. Hisszük, hogy díjazottjaink valódi példaképek, küldetésünk pedig továbbra is az, hogy ezután is megtaláljuk azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje elismerésre méltó és követendő lehet.

Összesen tíz kategóriában fogadtunk be jelöléseket (ez megegyezik a mindenkori Prima Primissima kategóriáival):

 1. Magyar irodalom
 2. Magyar színház-,film- és táncművészet
 3. Magyar képző- és iparművészet
 4. Magyar tudomány
 5. Magyar oktatás és köznevelés
 6. Magyar építészet
 7. Magyar ismeretterjesztés és média
 8. Magyar sport
 9. Magyar népművészet és közművelődés
 10. Magyar zeneművészet

A javaslatok összegzését követően bíráló bizottság tesz javaslatot a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete elnökségének, akik a Prima Primissima Alapítvánnyal közösen hozzák meg a döntést a díjazottakról.

Az Év Vállalkozója és a Pest Vármegyei (Regionális) Év Vállalkozója Díjat kizárólag olyan gazdasági szakember – vállalkozó, cégtulajdonos, vállalkozásvezető, üzletember – kaphatja meg, akinek a gazdasági és közéleti szerepvállalása, társadalmi felelősségvállalása, valamint vállalkozói és üzletemberi tevékenységének sikere és hasznossága példaképül állítható a gazdaság többi szereplője és a társadalom minden tagja számára. A területi szervezetek Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat is javasolhatnak az arra érdemeseknek.

Fontos kitüntetési feltétel, hogy az előterjesztett természetes személy és az általa képviselt vállalkozás (szervezet) a VOSZ céljait elfogadja és támogassa. Az országos Év Vállalkozója Díj elnyerésének feltétele, hogy a díjazott személy vállalkozása a VOSZ tagja legyen.

Beadási határidők:

 • VOSZ szervezetek és partnerek számára:        2023. augusztus 15.

A jelöléseket e-mail útján kérjük szíveskedjenek eljuttatni a VOSZ BPMRSZ titkársága részére (titkarsag@vosz-bpmrsz.hu). Együttműködő szerveztek, vagy egyéni pályázók a javaslatokat, jelöléseket az érintett vármegyei/regionális szervezeteknek közvetlenül is eljuttathatják! A jelölőlapok az alábbi két linkre kattintva letölthetők.

Év Vállalkozója jelölőlap

Regionális Prima jelölőlap

Még aktívabban segíti a vállalkozókat az idén 35 éves VOSZ

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezetei tavasszal tartották éves rendes beszámoló taggyűléseiket. Ennek apropóján a vállalkozói érdeképviselet a gyűlések előtt vállalkozói fórumokat tartott országszerte, amelynek záró rendezvényére – a VOSZ BPMRSZ szervezésében – Budapesten került sor, a Bálnában. Az eseményen elhangzott: a jelenlegi helyzetben kulcsfontosságú a közös munka és az információmegosztás a vállalkozások boldogulása szempontjából, amelyre az idén 35 éves VOSZ a korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt fektet.

Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének elnöke

 

Budapesten tartották meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által a tavasz folyamán zajló országos eseménysorozat záró rendezvényét május 11-én, csütörtökön. A vállalkozói találkozók célja az volt, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a vármegyei VOSZ-szervezetek összefoglalást adjanak a tavalyi évi során végzett munkájukról.

Összetett makrokép

Az eseményen dr. Kozák Ákos, az Egyensúly Intézet társtulajdonosa, az üzleti kapcsolatok igazgatója komplex áttekintést nyújtott a gazdaság legfontosabb történéseiről és 2024-ig előrejelzést adott a lényeges mutatókról. Bár az inflációs nyomás nem csökken és 2023-ban még a tavalyi éves inflációs szintet is meghaladhatjuk, de az év végére, a következő év elejére várhatóan ismét egyszámjegyű lehet az árak emelkedése. Előadásában dr. Kozák kiemelte, hogy továbbra is feszes munkaerőpiaci helyzet van Magyarországon és az Egyensúly Intézetben nem számítanak jelentős emelkedésre a munkanélküliségi mutatókban. A GDP tekintetében bár eltérő előrejelzések vannak, nagy valószínűséggel nem várható visszaesés az egész év vonatkozásában.

Együttműködés a vállalkozásért

A VOSZ stratégiai partnerként tekint a Kereskedelmi és Iparkamarára országos szinten, a budapesti eseményen ennek a szövetségnek adott hangsúlyt az érdeképviselet Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete. A Pest Vármegyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Kamara, valamint a regionális VOSZ szervezet együttműködési megállapodást kötöttek a térség gazdaságának fellendítése és a régió vállalkozásainak segítése, versenyképességük javítása céljából.

1995 óta a Pest Vármegyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara a közép-magyarországi VOSZ-szervezettel egy jó kapcsolatot tudott kiépíteni – mondta el az eseményen Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Az egyik igazán nagy mérföldkő a Széchenyi Kártya Program beindítása volt, a szolgáltatás szép számokat tudhat magáénak azóta. A cél ezek után a partneri kapcsolatok további erősítése, amelyre jó lehetőséget ad a mostani megállapodás – tette hozzá. A gazdasági nehézségek közepette felértékelődik az együttműködés, a két nagymúltú szervezet, a Kamara és a VOSZ megújuló és megerősödő megállapodása sokat segíthet a vállalkozásoknak a fejlődésben, versenyképességük javításában – mondta el az eseményen Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezetének elnöke. Az együttműködés keretében közös eseményekre, informatív tájékoztatásokra, és még aktívabb tanácsadási tevékenységre kerül majd sor.

Marosi László az általa vezetett regionális VOSZ szervezet tevékenységéről is rövid összefoglalót adott a megjelenteknek. Mint elmondta: a szervezet aktív érdekképviseleti, tanácsadási tevékenységet folytat, rendszeresen szervez szakmai eseményeket a vállalkozások informálására. Hozzátette: a Széchenyi Kártya Program sikersztorinak számít Budapesten és Pest vármegyében is, vállalkozások tízezrei számára juttatott olcsó, kiszámítható kamatozású forrást a konstrukció, amelynek révén jelentős finanszírozási forrás áramlott a gazdaságba a kis- és középvállalkozásokon keresztül. A szervezet idei évi tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki a vármegyei elnök, amely elengedhetetlen a sikerhez és az együttes eredményekhez. A vármegyei aktivitások és az országos programok erősítik egymást, intenzív jelenléthez és növekvő befolyáshoz vezetnek, a vállalkozások és a versenygazdaság fejlődése érdekében.

Jubileum és új stratégia

„A VOSZ idén ünnepli a 35 éves fennállását, a jubileum időszakában pedig kifejezetten nehéz időszakot élnek meg a vállalkozók. Ennek ellenére az érdekképviselet továbbra is alapértékeihez hűen dolgozik a vállalkozásokért, működésük sikerességéért.” – mondta el az eseményen Eppel János, a VOSZ elnöke. Hozzátette: a VOSZ átalakulást él meg, egy növekedési pályára állt a tavaly elfogadott ötéves stratégiájának köszönhetően és a vállalkozói felmérések eredményeinek elemzése alapján. A szövetség a meglévő értékeit, a szakértelmet, a tudást és a vállalkozói szektorban összegyűlt ismeretét igyekszik még inkább a munkaadók javára kamatoztatni és a korábbiakhoz képest is még láthatóbbá tenni. „Az elmúlt 35 évben a VOSZ volt a legvonzóbb, legaktívabb és szakmailag is leghitelesebb önálló érdekképviselet. Szeretnénk ezt a munkát folytatva továbbra is egyfajta támogató partner lenni a vállalkozások számára.” – fogalmazott az elnök, aki szerint különösen az aktivitáson kell erősíteni a közeljövőben. Az elnök beszédében kifejtette: a VOSZ szakmai tanácsadással, a kedvező kamatozású Széchenyi Kártya Program hiteleinek forgalmazásával, érdekképviseleti tevékenységgel, képzéssel és más magas szintű és egyre fejlődő szolgáltatásokkal segíti a magyar vállalkozókat. Az idei évben tovább folytatódik a tavaly elindított, komplex vállalkozásfejlesztési program megvalósítása.

Szolgáltatások a vállalkozásoknak

A vállalkozások digitális működésében nyújthat pótolhatatlan segítséget az a szolgáltatás, amelyet a VOSZ bocsát a cégek rendelkezésére – derült ki az eseményen Barabás Tamás előadásából. A VOSZ társelnöke elmondta: a digitális transzformációra van a VOSZ-nak válasza, ez a VOSZPort, amely egyfajta digitális kikötő lesz a vállalkozásoknak. A szolgáltatás kialakításának hátterében az állt, hogy a magyar vállalkozások digitális felkészültsége elmarad a kívánt mértéktől, a fejlődés dacára továbbra sem tapasztalható felzárkózás a többi országhoz képest, továbbra is az utolsó helyeken vagyunk az Európai Unió tagállamainak sorában. A magyar vállalkozások kisebb arányban használják a social media, az online számlázás és a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket – hangzott el. „Van tehát hova fejlődnünk, ebben szeretnénk segíteni a VOSZPort szolgáltatás elindításával” – fogalmazott Barabás Tamás. Olyan rendszereket kell használni, amelyek a vállalkozások hatékonyságát növelik, és ehhez a szervezeti kultúrának is fejlődnie kell.

A VOSZPort egy, a vállalkozások számára lefejlesztett átlátható, a cégek mérete és tevékenysége alapján testreszabható és bővíthető digitális vezérlőpult, amelynek szerves része egy szoftver piactér is. A rendszer hasznos digitális szolgáltatásokat is biztosít a felhasználóknak, így lesz benne számlázás, ügyfélkapcsolatkezelés, partner– és termékkezelés, NAV és bankszinkron, valamint naptár, de tartalmaz majd kalkulátorokat is. A megoldás nem szeretne konkurálni a szoftverfejlesztő cégekkel, inkább bemutatja, a vállalkozások elé tárja azokat azáltal, hogy integrálni képes a piacon elérhető szoftvereket és tartalmakat, főbb vezetői döntéshozatali információkat.

Új stratégia és arculat

A jubileum kapcsán kommunikációját is új alapokra helyezi a szövetség, ennek fókuszában is a nagyobb aktivitás áll. „Ez a folyamat a tavaly elfogadott megújult arculattal kezdődött, amely egy modernebb és lendületesebb megjelenést kölcsönöz.” – ismertette Széles Anikó, a VOSZ címzetes társelnöke, a Sky Marketing Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A VOSZ kommunikációs ügynökségének vezetője hozzátette: az idei évtől aktívabb, a mai trendekhez igazodó, a klasszikus média felületeken való megjelenés mellett az online és közösségi média felületeken történő erőteljesebb jelenlét jellemzi az érdekképviselet kommunikációját. Ezt egészítik ki az olyan rendezvények, mint nagy prosperitással, és innovativitással működő hazai cégeket bemutató TOPVOSZ kihelyezett elnökségi ülések, a magyar egyetemekkel együttműködésben a jövő vállalkozóit megszólító VOSZFESZT vállalkozói szabadegyetem, valamint a kulturális VOSZ Páholy sorozat.

Meghívó VOSZ BPMRSZ Közgyűlésre és Vállalkozói Fórumra /2023. 05. 11./

          a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezet tagjai részére                        

MEGHÍVÓ 

a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei beszámoló Közgyűléssel (taggyűléssel) egybekötött sajtónyilvános vállalkozói fórumára

 

Tisztelt Asszonyom! Tisztelt Uram!

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete idén májusban tartja éves rendes Mérlegzáró Közgyűlését (taggyűlését). Ennek apropóján a vállalkozói érdeképviselet a közgyűlés előtt vállalkozói fórumot tart. A találkozó célja, hogy a VOSZ tájékoztatást adjon idei 35 éves jubileumi évében induló 5 éves stratégiájáról és cselekvési programjáról, a szövetség aktuális gazdaságpolitikai kérdésekre adandó válaszairól, valamint a regionális szervezet összefoglalást adjon a tavalyi évi során végzett munkájáról.

A VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete ezúton tisztelettel meghívja Önt a vállalkozói fórum rendezvényére és az azt követő Mérlegzáró Közgyűlésre (taggyűlésre).

A vállalkozói fórumban összegyűjtött témák minden vállalkozás érdeklődését felkelthetik, így szeretettel várunk mindenkit, függetlenül attól, hogy az adott vállalat VOSZ tag-e.

Időpont: 2023. május 11. (csütörtök) 15-19 óráig

Helyszín: Bálna Rendezvényközpont Földszint, Rombusz Különterem,

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

A taggyűlés akkor határozatképes, ha a szavazásra jogosult tagok 50 %-a + 1 fő megjelenik. Határozatképtelenség esetén a megismételt taggyűlés megtartására az eredeti időpontot követően, 1 óra elteltével, változatlan helyszínen és napirenddel kerül sor, amely már a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes!

Program:

 1. 15:00 – 16:45 – Vállalkozói fórum (sajtónyilvános)

dr. Tarnai Richárd, Pest vármegyei főispán köszöntője (5 perc) – felkérés alatt

Kozák Ákos, az Egyensúly Intézet társalapítójának előadása: Mit várhatunk a gazdaságban a            következő egy évben? (35 perc)

Eppel János, a VOSZ elnökének tájékoztatója a szervezet 5 éves stratégájáról (20 perc)

Széles Anikó, a Sky Marketing Kft. tulajdonos-ügyvezetőjének előadása a VOSZ pozíciójáról         és jubileumi kommunikációjáról (10 perc)

Barabás Tamás, a VOSZ társelnökének előadása: Hogyan lesz több pénzem a digitális                      világban? Hogyan támogatja a VOSZ a KKV-k digitális transzformációját? (15 perc)

2. 16:45 – 17:00 – Megállapodás aláírása a VOSZ BPMRSZ és a PMKIK között                

Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnökének köszöntője (5 perc)

Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezet elnökének köszöntője (5 perc)

A Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara és a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete közötti együttműködési szerződés ünnepélyes aláírása

 1. 17:00 – 17:30 – VOSZ BPMRSZ beszámoló Közgyűlése (taggyűlése):

Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete elnökének                      tájékoztatója a 2022-es munkáról

Napirendi pontok:

 1. Elnöki beszámoló
 2. A VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete 2022. évi Beszámolójának elfogadása
 3. 2023. évi célok és feladatok
 4. A 2023. évi Megyei Príma rendezvény előkészítése
 5. Év vállalkozói, Megyei (Regionális) Év Vállalkozói díjak, jelölésre felhívás
 6. Egyebek
 1. 17:30 – 19:00 – Kötetlen beszélgetés, állófogadás

Megjelenésére feltétlenül számítunk! A rendezvényen a részvételét az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti, melyet a szervezés miatt kérünk legkésőbb 2023. május 4.-ig kitöltve véglegesíteni. Köszönjük!

Regisztráció: https://forms.gle/eSZiu7kMG5Y2gzV88

Tisztelettel,

Eppel János s.k.                                                              Marosi László s.k.

elnök                                                                                        elnök

VOSZ                                                       VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális                                                                                                                  Szervezete

FIVOSZ-VOSZ KLUB: üzleti tippek, trükkök és titkok

A VOSZ Ifjúsági és kezdő vállalkozások szekció, valamint a VOSZ BPMRSZ és a FIVOSZ közös szervezésében tartanak üzleti klubot. 

Ez az elmúlt 5 év „Év Fiatal Vállalkozója Díj” nyerteseinek sztárparádéja! Mi a sikerük titka? Mit tesznek azért, hogy az állandóan változó gazdasági környezetben is fejlődni tudjanak? Milyen kihívásokkal küzdenek? Az előadók többek között a fenti kérdésekre is válaszolni fognak.

Időpont: 2023. 03. 22. 17:30 – 20:30
Helyszín: The Spot Budapest (Király utca 26.)

Moderátor: Marosi László, a VOSZ BPMRSZ elnöke

Program:
17:30 – 18:00 regisztráció
18:00 – 19:00 kerekasztal beszélgetés az elmúlt év legsikeresebb fiatal vállalkozóival

Előadók:

Sinkó Gergő és Balázs Gábor (Most-Épker Kft. tulajdonosai, az Év Fiatal Vállalkozói 2022)

Péntek Károly (Windoor Kft. tulajdonosa, az Év Fiatal Vállalkozója 2021)

Zajdó Csaba (Innonic Kft. tulajdonosa, az Év Fiatal Vállalkozója 2019)

Virág Viktor (MADS alapítója, az Év Fiatal Vállalkozója 2018)

Oltványi Zsolt (Mentes Cukrászüzem tulajdonosa, az Év Fiatal Vállalkozója 2017)

19:00 – 19:30 kérdések
19:30 – 20:30 networking
20:30 – kötetlen koktélozás és vacsora a Twentiysix-ben (a fogyasztás önköltséges)

Figyelem, fogynak a helyek – jelentkezz MOST az alábbi linken. Az események FIVOSZ és nem FIVOSZ, illetve VOSZ BPMRSZ és nem VOSZ BPMRSZ tagként is díjmentesek, de a helyek limitáltak és biztos résztvételt csak a FIVOSZ Tagoknak tudnak biztosítani a szervezők. 

REGISZTRÁCIÓhttps://salesautopilot.s3.amazonaws.com/newsletter/letter/nl25274/ns225912/subscribe.html

Átadták a Budapesti és Pest megyei Regionális PRIMA díjakat és Év Vállalkozója díjakat

November 24-én este ünnepélyes keretek között, a Szépművészeti Múzeumban adták át a 2022. évi Budapesti és Pest Megyei Regionális PRIMA Díjakat.
A PRIMA Gálaestet megelőzően, a délután folyamán kerültek átadásra a VOSZ Budapest és Pest megyei Év Vállalkozója díjak is, illetve a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj. A díjazottakról elmondható, hogy az elhivatottság és az elkötelezettség bajnokai. Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek a legkiválóbbak sajátjai és amelyek a többi vállalkozó számára is irányt mutathatnak. Az idei évben Regionális Év Vállalkozója díjat kapott  Király-Korcyl Kinga (Business Drive Hungary Kft.), Meszlényi Rózsa, a Tomori Pál Főiskola alapító rektora (TPF Közhasznú Nonprofit Kft.), Földes Sándor egyéni vállalkozó, Lencse János (Kilences Körzet Kft.), Megyeri Péter (Starjobs Magyarország Kft.), Baki László (BV TEMPO Kft.), Szentandrási-Szabó Emese (Suhajda Cukrászda Kft.), Horn Péter (B. Braun Magyarország), valamint a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt.-től vehette át.
2022-ben immáron 15. alkalommal kérte fel a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezete a meghatározó szakmai szervezeteket, közéleti személyiségeket, a kulturális és tudományos élet szereplőit a régióban, hogy jelöljék regionális PRIMA Díjra az általuk kiemelkedően tehetségesnek tartott kiválóságokat. Az érvényes jelölések közül a szakmai zsűri hat kategóriában választotta ki a nyertes személyeket, illetve szervezetet. Az idei Regionális PRIMA díjazottak: Szentesi Éva – Magyar irodalom, Palya Bea – Magyar zeneművészet, Mizsér Attila – Magyar sport, Prof. Dr. Hacki Tamás – Magyar tudomány, a Polgár Judit Alapítvány (Judit Polgar) – Magyar oktatás és köznevelés, Pindroch Csaba – Magyar színház-, film- és táncművészet.
A Prima Primissima küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé egy olyan, hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A Díjat Demján Sándor alapította 2003-ban és azóta is kifogyhatatlan a magyar nép kultúrában, tudományban kiemelkedőt alkotó rétege.
A bemelegítő hangulatról a Talamba együttes gondoskodott, ezt követően Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében elmondta, hogy ezeken a kihívásokkal teli éveken felül kell kerekedni és túl kell élni, “amit csak emberfeletti kitartással, alkalmazkodással, rugalmassággal, megújuló gondolkodással és határozott cselekvéssel érhetünk el.”
A KAVOSZ Zrt. (KAVOSZ – Széchenyi Kártya Program) két kategóriában alapított díjat azon kiválóságok számára, akik példaértékű vállalkozói utat jártak, illetve járnak be napjainkban is – a „Felelős életút a vállalkozókért” PRIMA különdíj nyertese idén Iglódi Csaba, a „Jövő reménysége” különdíjé pedig Németh Franciska lett. Mindegyik díjazottról elmondható, hogy elhivatottságukkal, tehetségükkel, sikeres munkájukkal kiemelkedő példaként szolgálnak a jövő generációja számára. A különdíjakat Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója és Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökhelyettese adta át.
A díjazottak nettó 1 millió, a különdíjasok pedig 500 ezer forint pénzjutalomban részesültek. A díjak átadásában közreműködött (és a rendezvény megvalósulását támogatta) a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége részéről Perlusz László főtitkár, a CIB Bank Zrt. részéről Dr. Ákos Tamás vezérigazgató-helyettes, a Danubius Hotels részéről Kovács Balázs vezérigazgató, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. elnök-vezérigazgatója Végh Richárd, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója Krisán László és Nagy Gergely, az OTP Bank Zrt. ügyvezetőigazgató-helyettese – nem tudott jelen lenni Keszthelyi Erik a Hungarikum Alkusz Cégcsoport nevében.
  
VOSZ BPMRSZ

Égető problémák, biztos megoldások: Konferenciát tartott a VOSZ BPMRSZ

Október 19-én nagysikerű szakmai rendezvénnyel folytatódott a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezetének KKV konferenciasorozata. A sorozat első állomására idén nyáron került sor, azóta pedig “a nemzetközi helyzet csak fokozódott”, ezért a mostani rendezvényt különösen nagy érdeklődés követte.

Az előadások megtekinthetőek Facebook-oldalunkon: https://www.facebook.com/VoszBudapest

Marosi László, a VOSZ BPMRSZ elnöke nyitotta meg a rendezvényt

A konferenciára a VOSZ Bajcsy-Zsilinszky úti székházában került sor

Perlusz László, a VOSZ főtitkára

Kincses János, az Electraplan Kft. ügyvezető igazgatója

Krisán László, a KAVOSZ vezérigazgatója is előadást tartott

Uzonyi Imre, a FinAdin Zrt. ügyvezető igazgató az árfolyamkockázat veszélyeiről beszélt

Közgyűlési meghívó 2022. október 19. napjára

MEGHÍVÓ

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete (1158 Budapest, Késmárk u. 7/b.) Elnöksége ezúton értesíti a tisztelt Tagjait, hogy

2022. év október hó 19. napjának 08:30 órájára

a Szervezet Közgyűlését összehívja.

A Közgyűlés helye: VOSZ Központ (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53.)

Napirendi pontok:

 1. Döntés a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete székhelyének a 1158 Budapest, Késmárk u. 7/b. alatti címről a 1033 Budapest, Szentendrei út 95. szám alatti címre történő módosításáról.
 2. Döntés a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete Közgyűlésének lebonyolítására vonatkozó szabályok módosításáról azon célból, hogy a Közgyűlés ülése videókonferencia keretében is megtartható legyen, továbbá, hogy kezdeményezhető lehessen az ülés tartása nélküli döntéshozatal.
 3. Döntés a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete Alapszabályának módosításáról a székhelyváltozásra, valamint a Közgyűlés szabályainak módosítására vonatkozó közgyűlési határozatokra tekintettel.

A Közgyűlés határozatképes, ha azon a szavazati joggal rendelkező tagok több, mint 50%-a megjelent. Ha a Közgyűlés nem volt határozatképes, a megismételt Közgyűlés az eredeti napirenden szereplő ügyekben a jelenlevők által képviselt szavazati jog mértékétől függetlenül határozatképes. A határozatképtelenség miatt megismételt Közgyűlés összehívása az eredeti Közgyűlés meghívójában megjelölt feltételekkel, akár az eredeti Közgyűlés napjára is történhet.

Amennyiben a közgyűlés határozatképtelen, úgy a megismételt közgyűlés ideje:

2022. év október hó 19. napjának 09:00 órája.

A közgyűlés helye: VOSZ Központ (1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 53.)

A napirendi pontok: változatlanok.

A megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

Kérjük, hogy részvételi szándékát a helyszín berendezése miatt 2022. október 12-ig e-mailben legyen szíves jelezni a titkarsag@vosz-bpmrsz.hu címen.

Tisztelettel:

Marosi László

elnök

VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezete

Nagysikerű KKV Konferencia a VOSZ BPMRSZ szervezésében

Július 19-én nagy érdeklődésre számot tartó konferenciára került sor a VOSZ Budapesti és Pest Megyei Regionális Szervezetének rendezésében. A Novotel Budapest Danube Hotelben megtartott konferencia előadói áttekintették a magyarországi kis- és középvállalkozások legaktuálisabb problémáit és rámutattak a különböző megoldási lehetőségekre.

Az előadások ide kattintva elérhetőek a VOSZ BPMRSZ hivatalos Facebook oldalán!

Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének elnöke

Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének elnöke

A rendezvény elején Marosi László VOSZ BPMRSZ elnök köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, hogy a konferenciát hagyományteremtő szándékkal szervezték meg és a mostanit a jövőben még több fogja követni. Marosi László rendkívűl fontosnak tartja, hogy napjainkban, amikor a vállalkozókat több veszély is fenyegeti, a VOSZ valódi megoldásokat és szolgáltatásokat javasoljon.

Tardos János, VOSZ társelnök előadása

Tardos János, VOSZ társelnök előadása

Nagy Gábor, SkillX társalapító és CTO

A helyszínen megjelentek mellett több mint 50 érdeklődő internetes élő közvetítésben követte az előadásokat.

Király-Korcyl Kinga, a BusinessDrive ügyvezetője is előadást tartott

Kissné Kászon Gabriella és Dr. Kiss Zoltán, a VOSZ BPMRSZ két elnökhelyettese

Király-Korcyl Kinga, Marosi László, Faragó Ilona (FB Jegyző Kft.) és Soltész József, a VOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke

Kovács János, VOSZ BPMRSZ elnökségi tag (Bankorg Kft.)

Marosi László és Nagy Gábor, SkillX